Care2Life- Klinik for Massageterapi & Alternativ Behandling

Tlf: 93951767 Adresse: Nørregade 18, 6740 Bramming. CVR nr.: 33275250 kontakt@Care2Life.dk

Akupunktur – Baggrund og bivirkninger

Akupunktur er en flere tusind år gammel behandlingsform, der har sin oprindelse i Kina og Traditionel Kinesisk Medicin (TCM). Akupunktur bygger på den teori, at kroppen har en række energibaner, og ved at stikke nåle i akupunkturpunkter kan akupunktøren genoprette balancen i kroppen.

 

Akupunktur bliver brugt til behandling af akutte og kroniske sygdomstilstande, til smertelindring og forebyggende behandling, samt til at genoprette og styrke kroppen efter sygdom, behandling eller anden belastning.Ordet “akupunktur” er sammensat at de to latinske ord “arcus” og “puncture”, som henholdsvis betyder “nål” og “at stikke”. Man kan dog også bruge akupunkturpunkterne til at give behandling med akupresser hos dem som evt. ikke bryder sig om nåle.

 

Mange er ofte nervøse for at skulle stikkes med akupunkturnålene. Derfor bliver langt de fleste også overraskede over, at det stort set er smertefrit. Akupunkturnålene er meget fine og tynde og at blive stukket med nålene kan ikke sammenlignes med indsprøjtninger, blodprøver m.m. Mange får under behandlingen en stor følelse af afslapning og energi og føler derfor behandlingen meget behagelig.

Der kan være stor forskel på antallet af behandlinger alt efter hvilke symptomer/gener der gives behandling for. Man må derfor altid påregne mere end én behandling.

Jo mere kronisk en sygdom er, jo flere behandlinger. Mens akutte tilstande, som f.eks. smerter, ofte kun kræver 2-3 behandlinger. Langt de fleste oplever god effekt allerede efter første behandling. Det er dog vigtigt at genoprette den ubalance som har skabt problemet, så problemet ikke blot vender tilbage efter kort tid.

Ved akupunktur til afvænning for eksempelvis rygning, medicin eller sukker (slankning) er der tale om længere forløb med indlagte pauser. Programmet lægger vi i fællesskab ud fra dine ønsker og mål.

Jeg anvender oftest en kombination af klassisk akupunktur og øreakupunktur. Ved nogle behandlinger inddrager jeg enkelte elementer fra zoneterapien* eller anvender moxa**. Dette sker uden ekstra beregning.

 

Bivirkninger ved akupunktur:

Erfaringer viser, at der kan være bivirkninger ved akupunktur. Der er dog for det meste tale om mindre gener, der hurtigt forsvinder.

Eksempler på sådanne bivirkninger er:

  • Mindre blødning når nålene tages ud
  • Blå mærker ved indstiksstedet
  • Lokal irritation/rødme ved indstiksstedet.Sjældne typer af bivirkninger er:
  • Kvalme
  • Døsighed
  • Svimmelhed
  • Opstemthed
  • Almen utilpashed i starten af behandlingsforløbet kan du opleve en kortvarig forværring af dine symptomer. Dette vil typisk blive anset som en del af processen og ikke som en bivirkning.Det er meget forskelligt, hvordan man reagerer på akupunkturbehandling. Nogen føler stor afslappethed, summen eller prikken i kroppen. Det er almindeligt at opleve stor træthed efter de første behandlinger, men man kan også reagere ved at opleve velvære og forøget energi.

__________________________________________________________

* Her er tale om enkelte elementer fra zoneterapien. Jeg er ikke uddannet zoneterapeut, men har stiftet bekendtskab med nogle af metoderne under min uddannelse til akupunktør.

** Moxa er et naturprodukt der er skabt af bynke. Ved at anvende opvarmet moxa over nogle akupunkturpunkter eller over nogle problemområder skabes der varme.