Care2Life- Klinik for Massageterapi & Alternativ Behandling

Adresse: Møllevænget 4, Hunderup, 6740 Bramming. CVR nr.: 33275250 kontakt@Care2Life.dk

Baggrund cupping

Cupping er en gammel metode ved siden af akupunktur i den kinesiske medicCubbingin. Men i cupping bruges der sugekopper frem for nåle. Cupping kan anvendes som en selvstændig behandlingsform eller i kombination med massage eller akupunktur.
Under behandlingen skabes et vakuum (undertryk) som øger blodcirkulationen og frigør affaldsstoffer i det område der behandles. Selvom behandlingen foregår ude på huden, går effekten langt dybere end eksempelvis massage. Det gør cupping til en særdeles god behandlingsform ved f.eks. muskelspændinger, sportsskader eller smerter der udspringer fra de dybere muskler. Mange professionelle sportsfolk er begyndt at anvende cupping som behandling, både til skader samt før og efter vigtige præstationer. Cupping kan desuden med fordel anvendes til reducering af cellulitis (appelsinhud) og til reducering af ar, arvæv samt strækmærker.
Behandlingen gør ikke ondt, men ved behandling med stationær cupping efterlades røde/lilla mærker (sugemærker) i de områder, hvor cupperne har siddet. De fleste mærker forsvinder i løbet af en uges tid. Det er ganske ufarligt og rent kosmetisk. Efter behandling med Cupping, fortsætter kroppen med at arbejde i flere døgn, hvorfor den optimale virkning opnås efter ca. 3 døgn. De fleste der behandles med Cupping oplever dog, at der er en øjeblikkelig bedring i deres tilstand. Ved behandling med moving cupping er der som oftest ikke synligere tegn på behandling end der er efter en almindelig dybdemassage.

Cupping gør følgende:

Er med til, på en blid men effektiv måde, at øge blodgennemstrømningen – Øger iltningen i de behandlede områder – Virker stimulerende på lymfesystemet – Vil være med til at fjerne affaldsstoffer, væske og fedtophobninger i bindevævet – Virker afstressende – Virker smertestillende – Er godt for immunforsvaret – Giver velvære – Giver fornyet energi – Stimulerer kroppens helbredende evne.

Cupping anvendes som oftest som kombinationsbehandling til enten massage eller akupunktur – men cupping kan også anvendes som selvstændig behandling.

Behandlingsvarighed: 30 eller 45 min

MOVING CUPPING

Moving Cupping er en yderst effektiv massageform, hvorved man kan opnå en mere dyb og længerevarende virkning af massagebehandlingen. Denne form for cupping kan med fordel anvendes i kombination med en dybdegående massage. Blod og lymfevæske løber mere frit og kroppen stimuleres til, bedre at kunne transportere kropsvæsker ved egen hjælp. Når man anvender Moving Cupping som massageform bevæges sugekoppen langsomt hen over huden i den eller de områder der ønskes behandlet. Massageformen er yderst effektivt til at behandle ømme muskler og meget spændt væv. De fleste, som modtager denne form for behandling, mærker en øjeblikkelig bedring af deres symptomer. Den maksimale virkning opnås dog først efter ca. 3 døgn. Kroppen arbejder altså videre efter behandlingen er afsluttet. Moving cupping kan bl.a. anvendes ved:

Smerter i muskler og led samt i fbm. gigt, hovedpine, stress, udbrændthed, ryg-,nakke- og skuldersmerter, iskiasproblemer, musearm, tennisalbue samt muskelspændinger. Kan også med stor fordel anvendes til klienter som ikke bryder sig om massage pga. stor smertefornemmelse eller ubehag ved for meget berøring.

STATIONÆR CUPPING

Ved Stationær Cupping, udsættes vævet for et undertryk, hvorved årer, kar og kapillærer bliver udvidet. Resultatet af dette bliver, at blod og lymfevæske løber mere frit. Ved brug af undertryk på huden, stimulerer man kroppen til bedre at kunne transportere legemsvæsker ved egen hjælp. Sugekopperne sidder på huden i alt fra få sekunder til flere minutter, inden de igen fjernes. Undervejs holdes der konstant øje med kroppens lokale reaktion på behandlingen, således at det optimale resultat opnås, uden at området overbehandles.

Behandlingen er ufarlig, men den vil som oftest efterlade sugemærker på de behandlede områder – mærkerne forsvinder som regel inden for den første uges tid.

Ved at anvende metoden med undertryk på huden, når virkningen ned i kroppens bindevæv – et dybdegående resultat med en længerevarende virkning end den der opnås ved massage. Metoden kan bl.a. anvendes ved:

Smerter i muskler og led samt i fbm. gigt, hovedpine, stress, udbrændthed, ryg-,nakke- og skuldersmerter, iskiasproblemer, musearm, tennisalbue samt muskelspændinger.