Care2Life- Klinik for Massageterapi & Alternativ Behandling

Tlf: 93951767 Adresse: Nørregade 18, 6740 Bramming. CVR nr.: 33275250 kontakt@Care2Life.dk

LYMFEDRÆNAGE (MLD)

Manuel Lymfe Drænage (MLD) er en blid og behagelig behandlingsform, der kan anvendes til mange forskellige tilstande. Behandlingsformen anvendes især ved ødemer (vand i kroppen) og lymfødem – både primært og sekundært (læs mere under fanen “Baggrund”). Det er dog ikke en betingelse, at der er ophobning af væske i kroppen, for at modtage behandling med MLD, da behandlingsformen generelt sætter gang i kroppens cirkulation og dermed er meget givtig

MLD skal i de fleste tilfælde beregnes som et behandlingsforløb med behov for flere behandlinger. Henvend dig meget gerne for mere information. Det er muligt at købe et kombinationskort til et behandlingsforløb og derved opnå god rabat på det samlede forløb – se mere under priser.

 

 

HELKROPS MLD

Ved MLD masseres med blide og rytmiske bevægelser – i modsætning til klassisk massage med forholdsvis hårde tryk, der presser de fine lymfekar sammen. Lymfedrænage har til formål at stimulere sammentrækninger i lymfekarrene således, at lymfen ledes den rette vej. Behandlingen foregår uden brug af massageolie. Behandlingen kan med fordel anvendes til:

Klienter under eller efter kemo/strålebehandling, for at mindske væskeansamlinger samt for at øge velvære. Ved lymfødem f.eks. efter operation for brystcancer. Ved infektionssygdom. Ved slankekure, til reducering af appelsinhud (cellulitis) samt til opstramning af træt og slap hud. Ved gigt eller ledsmerter. For at øge kroppens blodcirkulation. Ved eksem. Til gravide eller som efterfødselsbehandling, for at hjælpe overskydende væske ud af kroppen. Til at reducere væskeophobning efter operation. Ved forstoppelse og/eller fordøjelsesproblemer.

Behandlingsvarighed: 60 eller 75 minutter.

OBS! 60 min er som udgangspunkt nok til en helkropsbehandling. Men oplever du, at omfanget af dine gener er stort bør du booke 75 min. Hvis du har et højt BMI (35 og højere, bør du også booke 75 min, da behandlingen tager lidt længere tid, hvis den skal være grundig. 

MLD UNDERKROP

Samme behandlingsprincipper som Helkrops MLD men her fokuseres på ben, fødder samt maveregionen.  

Anvendes, hvor der er helt særligt behov for behandling af den underste del af kroppen – f.eks. ved massive væskeansamlinger i ben og/eller fødder. Efter hofte- og/eller knæoperation. Stivhed eller smerter i leddene i knæ eller fødder.

Behandlingsvarighed: 45 minutter. 

OBS! Selvom du oplever problemet i den underste del af kroppen anbefales det, at starte med en Helkrops MLD.

MLD OVERKROP

Samme behandlingsprincipper som Helkrops MLD men her fokuseres på arme, hænder samt maveregionen.

Anvendes, hvor der er helt særligt behov for behandling af den øverste del af kroppen – f.eks. ved massive væskeansamlinger i arme og/eller hænder. Ved lymfødem f.eks. efter brystoperation. Ved karpaltunnelsyndom. Stivhed eller smerter i leddene i skulder, albue eller hænder.

Behandlingsvarighed: 30 minutter.

OBS! Selvom du oplever problemer i den øverste del af kroppen anbefales det, at starte med en Helkrops MLD.

ANSIGTS MLD

Blid og afslappende behandlingsform, hvor væskeophobninger i ansigt samt hovedbund ledes væk og renses ud gennem lymfesystemet. Ansigts MLD kan stå som selvstændig behandling eller den kan kombineres med en let ansigtsbehandling og/eller rynkereducerende akupunktur. Ansigts MLD anvendes f.eks.:

Som en del af en Helkrops MLD (indgår normalt ikke i Helkrops MLD), som ansigtsløft uden kirurgi. Væskeophobning i ansigtet. I fbm. vedvarende forkølelse eller tilstoppede bihuler. Ved allergi eller ved hovedpine/migræne.

Behandlingstid: 30 eller 45 minutter. 

LYMFETØRBØRSTNINGSMASSAGE

Ved Lymfe tørbørstningsmassage scrubbes kroppen med en loofasvamp og behandles derefter med en Californisk Massage, hvor der blidt masseres med olie og flad hånd efter principper der stimulerer lymfesystemet. Denne massageform udmærker sig ved, at fjerne døde hudceller, aktivere kroppens cirkulation og opbygger fornyet energi.
Tørbørstningsmassage anvendes blandt andet ved: 

Slankekure, ønske om reducering af appelsinhud (cellulitis), til at styrke immunforsvaret, ved eksem på kroppen samt ved dårlig cirkulation i kroppen (med f.eks. væskeophobning til følge). Kan anvendes til gravide.

Du får loofasvampen med hjem efter din første behandling, og er behandlingen i fbm. slankekur eller reducering af cellulitis vil du blive instrueret i, hvordan du selv kan behandle områderne derhjemme. Du skal medbringe din loofasvamp til din næste behandling og det er vigtigt, at du ikke gør svampen våd. Glemmer du svampen eller mister du den imellem behandlingerne kan du købe en ny i fbm. din næste behandling.

Behandlingsvarighed: 60 eller 75 minutter.

Behandlingsvarigheden er den totale tid der afsættes fra klienten ankommer til behandling er afsluttet og afregnet.